روزنامه های امروز صبح جهان
از انزوا آمد. اکونومیست نوشت : دانالد ترامپ ، باز خبر نخست روزنامه های جهان شد. برای سال ۲۰۲۴ میآید. ترامپ از انزوا، در برابر جماعت ستایشگرش آمد. رئیس جمهوری پیشین نشان داد ، حزب جمهوریخواه را در چنگ دارد. باز حزب جمهوریخواه ، مرتکب این خطا خواهد شد؟
فایننشال تایمز هم نوشت : ترامپ به اشاره و کنایه به هواداران گفت ، برای انتخابات در راه، می آید.
گاردین هم : ترامپ در همایش راست گرایان، بایدن را تقبیح کرد.
یو اس ای تودی نوشت : تاخت و تاز ترامپ، علیه بایدن، سر گرفت.
و لوفیگارو هم: یک جمهوریخواه باشکوه به کاخ سفید برمی گردد ، ترامپ وعده داد.
لوفیگارو روزنامه فرانسه در نگاهی دیگر، از میانمار می نویسد: درگیری میان تظاهرکنندگان و نیروهای پلیس «برمه» با قربانیان بسیار رخ داد. «برمه» آن چنان که فرانسه، هنوز آن را به این نام می خواند.
در برابر دادگاه
له رپوبلیکا، روزنامه ایتالیا نگاه به آنگ سان سوچی ، رهبر در حبس میانمار دارد. می نویسد: در ویدیویی آنگ سان سوچی ، در برابر دادگاه حاضر شده است. آن سان سوچی، در کودتای نظامیان میانمار، به حبس رفت. او متهم به سازماندهی تظاهرکنندگان در میانمار است. آنگ سان۷۵ ساله، پس از کودتا، دیده نشده است. تظاهرات در یانگون از هم پاشیده شد. انتخابات، لغو شد. به سوی تظاهرکنندگان میانمار، شلیک شد.
پاپ فرانسیس، برای نخستین بار از عراق دیدار خواهد داشت.
در یمن ، هم معترضان میگویند، جو بایدن با انجام همه پرسی میتواند به جنگ داخلی آن کشور پایان بدهد.
ویروس های در راه
گاردین با این عنوان نوشت: آیا همه گیری دیگری در جهان در راه است؟ این همه گیری چگونه خواهد بود؟ پژوهشگران می گویند، تا به امروز هیچ ویروسی مقاوم تر از کووید ۱۹ نبوده است. اما ویروس های دیگر، کشنده تر خواهند بود. با این همه از بخت خوش، امروزه دانشمندان برای شکست و مقابله با آن ، می دانند چه کنند؟ اکنون دانشمندان در برابر مقاومت میکروب ها در برابر آنتی بیوتیک ها آگاهانه، به درهم شکستن مقاومت میکروب ها، رو میآورند. آن چه دانشمندان در مقابله با ویروس کووید ۱۹ نیز، به آن دست یافتند. از این رو مقابله با همه گیری ویروس های در راه نگران کننده نیست.
در حاشیه خبرها
نشریه علمی«لنست» ، در آخرین گزارش خود در مقابله با ویروس کووید 19 می نویسد : دانشمندان اکنون برای مقابله با کرونا، به هوش مصنوعی رو آورده اند. دریافت میلیون ها داده درباره کرونا از سوی هوش مصنوعی، سبب شده است که این سیستم به ارائه راه حل ها برای درمان بیماری کرونا اقدام کند. هوش مصنوعی ، پیش از این در یافتن راه های درمان بیماریی های چون سرطان،روماتوئید و آلزایمر ، به کمک پژوهشگران آمده است. هوش مصنوعی همه الگوریتم ها را برای یافتن راه حل، تجزیه و تحلیل میکند. با بررسی و ارائه میلیونها امکان.
نگاه روزنامه های جهان
بر اساس توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، خریداران ایرلند شمالی، سفارش خرید یکصدهزار نهال را لغو کردند. منع خرید نهال در سراسر منطقه دریای ایرلند، طرح نهال کاری را به هم زد. دولت ایرلند آن را فاجعه برگزیت، یعنی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا خواند. این از نخستین ضربه های خروج است.
از سوی دیگر ، تلگرف می نویسد: اتحادیه اروپا، با کمبود واکسن فایزر رو در رو است. کشورهای اتحادیه، میلیون ها واکسن نیاز دارند. این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی می گوید ابتلای به کرونا در جهان شانزده درصد کاهش یافته است.
تلگرف
اردوگاه آلوده. روزنامه گاردین نوشت:
آتن، متهم است که آلودگی مرگبار در اردوی پناهندگان «لس بس» را نادیده می گیرد. گزارش حقوق بشر این را درباره یونان می گوید٬ بیش از هفت هزار پناهجو و البته بیش تر کودک در این جا در اردوگاهی که پنج ماه است بر پا شده، زندگی می کنند.
گاردین می نویسد: استرالیا، یک سال است که در مرزهای خود،هتل- قرنطینه را برای مسافران به آن کشور ، بر پا کرده است.قرنطینه چهارده روزه، میزان ابتلای به کرونا را در آن کشور کاهش داده است.
جدای از آن استرالیا بر انجام سفرهای شهری، سخت گیری می کند.
ونگاه به میانمار
بیش از یکصد هزار معترض،در اعتراض به کودتا به خیابان های میانمار آمدند.تظاهرکنندگان می گویند: ادعای حکومت مبنی بر پذیرش دولت نظامی از سوی اکثریت مردم کذب است.
بیداد سرما
سرما و توفان دیگر، یکصد میلیون آمریکایی را در این زمستان تهدید می کند توفان ویرانگر دیگری در راه است. جدای از آن خانههای میلیوندها تن در تگزاس، بر اثر توفان پیشین، بدون برق مانده است. سرمای بیسابقه، تگزاس را از پا در آورده است. برف و توفان این ایالت را در زیر برف و یخ، مدفون کرده است.
آینده لندن
فایننشال تایمز، درباره موقعیت انگلیس در جهان مینویسد: مسیر آینده انگلیس برای راه یابی به جهان بدون نیاز به اتحادیه اروپا ، به نظر بی سرانجام می آید. از این رو، اکنون انگلیس رو به آمریکا آورده است. لندن چشم به واشنگتن دارد.
اکنون نوبت جوبایدن است تا نقشی دیگر به انگلیس بدهد.
نقش تازه در جهان.
نگاه دیگر این روزنامه انگلیسی به واکسیناسیون کرونا در جهان است. می نویسد: اگر کشورهای ثروتمند، کمک کنند، واکسن برای همه جهانیان خواهد بود. نیمی از ذخایر واکسن ها، تنها برای پانزده درصد جمعیت جهان خریداری شده است.
هوای پاک
در ۱۸۵۹ فلورانس نایتینگل در کتاب خود، یادداشت های بیمارستان با جداسازی بیماران از هم و پدید آوردن امکان گردش هوا ، در بخش ها، می نویسد، برای مبارزه با همه گیری نیاز به هوای تازه است. در سالهای ۱۸۰۰ چند بیماری و همه گیری انگلیس و با آن جهان را درگیر ساخت. در قرنی که بیداد وبا، تیفوس و بیماری های دیگر بود.
نور و هوای پاک در قرن بیستم ، از عوامل مهم در درمان بیماری های همه گیری چون حصبه و سل شد.
و این درسی است که برای مقابله با کرونا و همه گیریهای در راه، به انسان داد : نور و هوای پاک یعنی : گردش هوای پاک در خانه ها و مکان ها و به ویژه بیمارستان ها. گاردین
استیضاح فصل دوم
روزنامه لوفیگارو با عنوان فصل دوم استیضاح از مراحل استیضاح در سنای آمریکا میگوید استیضاح رئیس جمهوری سابق آمریکا از روز سهشنبه آغاز شد. و این پرسش که آیا ترامپ ، محرک حمله مرگبار علیه کاخ کنگره بوده است یا نه؟ هر دو سو ، جمهوریخواهان و دموکرات ها، دوست دارند آن حادثه را از یاد ببرند، اما دانالد ترامپ، باز بر صحنه بازگشته است ، اگرچه سکوت امروز او ستیزه جویانه باشد.
معضل استیضاح
فایننشال تایمز :
معضلی به نام استیضاح ، جمهوریخواهان پیش از محاکمه سنا در پشت ترامپ ، قشون کشی می کنند. پناه درپشت رئیس جمهوری سابق آمریکا. دومین استیضاح ترامپ و چهارمین در تاریخ آمریکا.
ال موندو اسپانیا: سرسخت تر از ترامپ، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ، به چین هشدار داده است. آمریکا با چین مقابله سختی در پیش خواهد داشت. رئیس جمهوری ، اشاره هایی داشته که سیاستهای او، سرسختانه تر از ترامپ علیه پکن خواهد بود.
ژون آفریک فرانسه
آفریقای جنوبی ، تزریق واکسن انگلیسی آسترازنه کا را متوقف کرد. می گوید، اثری بر کرونای بومی ندارد.
دی ولت آلمان
مرسدس بنز تا آخر دهه میلادی، با تولید خودروهای برقی، به رقابت با سازندگان این خودروها در جهان، می پردازد. این گروه خودروساز نخستین، در تولید خودروهای لوکس در آلمان خواهد بود.
یو اس ای تودی آمریکا : نگاهی به همه گیری ویروس کرونا در آمریکا دارد. میزان ابتلا به ویروس کووید ۱۹ زیر یکصد هزار مبتلا در روز رسیده است. تعداد بستری شدگان کرونایی نیز ، در بیمارستان ها، کاهش یافته اند.
اکونومیست نشریه انگلیسی:
کره جنوبی ،خود را برای آینده ای در تنهایی و زخم پذیر ، آماده می کند. کره با نیروی نظامی و سرباز کم تر با متحدان ضعیف تر و دشمنانی قدرتمندتر رو در رو خواهد بود.
خلاقیت و تحرک
گزارش بخش دانش روزنامه نیویورک تایمز می گوید: ورزش می تواند سبب ایجاد خلاقیت بیش تر در انسان شود. یک پیادهروی ساده، محرکی برای پدید آوردن ایده ها و نظریه ها و بدعت ها در انسان می شود. بررسی تازه از رابطه میان فعالیت فیزیکی و خلاقیت در انسان می گوید. انسان های فعال، بیش از دیگران در ارائه نظریه های خلاقانه، توانمندند. پژوهش تازه می گوید، در حیوانات هم ، چنین است. آن هایی که بیش از بقیه ، در حرکت اند، سلولهای مغزشان، بیش تر ترمیم و بازسازی می شوند. خلاقیت از مهارت های تفکر است که تا پیش از این در ارتباط با تحرک، شناخته نبود.
ترفند های کرونا
بررسی تازه پژوهشگران می گوید که دانشمندان به ترفندهای ویروس کرونا ، در پیچیدن ژن ها، در ترکیب های تازه پی برده اند. آن ها می گویند ، ویروس کرونا، خبره در پدید آوردن ترکیب های تازه در ژن ها است. ترکیب های پدید آمده ، سبب زایش ویروس های جهشی پرخطر می شوند. با این پیدایش، اثرهای واکسن در از بین بردن آن کم تر کارایی دارند. چنین شناختی سبب شده است، تا پژوهشگران به یافتن داروهای ضد آن دست یابند.
یکی از مهمترین آداب اجتماعی آشوریان ایران، چنین بوده که هرگاه جمعیت آنان در شهری روی به فزونی نهاده است، آنان به تاسیس انجمنهای ملی و فرهنگی و اجتماعی مبادرت نموده اند. به همین جهت بود که در سال 1898، پس از مهاجرت عده ی کثیری از جوانان آشوری-کلدانی ساکن سلماس به تهران و استخدام در وزارتخانه ها و ادارات دولتی، بنیان اولیه ی انجمن آشوریان تهران گذارده شد.